Ordbog

Vi er i øjeblikket i gang med at udforme en ordbog, hvor begreber inden for odds og sportsbetting vil blive forklaret. Send hellere end gerne en mail til kontakt@oddssiden.com, hvis der er et begreb, du synes vi skal have med i vores ordbog.

Betvalue

Betvalue indikerer et væddemåls værdi – altså om det er værd at sætte penge på. Hvis du får din betvalue på et væddemål til over 100%, er det spilbart (husk vi skriver spilbart – det skal ikke spilles). Jo højere betvalue – jo større værdi har spillet.

Bookmaker

En bookmaker er et firma, der har tilladelse til at udbyde væddemål. Dvs., at du altså kan spille penge på udfaldet af forskellige begivenheder – primært sportsbegivenheder. Et eksempel på en dansk bookmaker kan være Danske Spil, som vi også kender fra lotto, skrabespil, osv. Læs evt. vores anmeldelser af de bedste bookmakere på markedet for mere info om, hvad en bookmaker tilbyder.

Flatbetting

Flatbetting er et meget simpelt spilsystem. Det betyder, at man spiller det samme beløb på alle sine væddemål uanset væddemålets odds og betvalue.

Handicapvæddemål

I et handicapvæddemål bliver der, som navnet antyder, tilføjet et handicap til en deltager i en sportsbegivenhed. På eksempelvis fodboldkampe vil et handicapvæddemål ofte se således ud:

FC København – Lyngby BK (0-1)

Det, vi ser nærmere på her, er altså “(0-1)”. Ved dette væddemål bliver der tilføjet et mål til Lyngby, som vil blive lagt oven i slutresultatet på fodboldkampen. Hvis kampen ender 2-1 til FC København, vil resultatet i væddemålet ende 2-2, fordi Lyngby fik tilføjet et mål virtuelt fra start af. Du kan ligesom på normale sportsvæddemål selvfølgelig spille 1X2 på handicapvæddemål i fodboldkampe.

Odds

Odds er bedst kendt fra væddemål på sportsbegivenheder. Et odds på et væddemål signalerer ikke, hvor stor chancen er for at væddemålet går hjem, men derimod hvor meget en bookmaker vil betale, hvis man rammer væddemålet rigtigt. Når en bookmaker eksempelvis tilbyder odds 1,76 på et væddemål, får du altså dine penge 1,76 gange igen, hvis du rammer rigtigt.

Spillebørs

En spillebørs kan minde meget om en bookmaker. I stedet for at det er firmaet, der udbyder oddsene, er det hos en spillebørs kun spillerne, som gambler mod hinanden. Dette medfører tit, at de højeste odds kan findes hos spillebørserne – og dermed også de højeste tilbagebetalingsprocenter. Et eksempel på en spillebørs er Betfair. Den kan du læse meget mere om i vores betfairguide.

Ulnits

En unit er et fast beløb, og du beslutter selv, hvor stort det skal være. 1 unit bør være en meget lille del af din totale saldo (mellem 1-5%). Hvis du har en total saldo på 1000kr, er det derfor anbefalet at sætte 1 unit til 10-20kr. Jo større værdi du mener spillet har – jo flere af dine units skal du sætte på dit væddemål. Spillere der bruger units, har ofte 1-10 niveauer af units, som de bruger afhængigt af væddemålets betvalue (værdi).