Vurdering af Australiens VM-trup

Efterhånden som årene er skredet frem, så spiller de fleste australske topspillere i europæiske klubber, hvilket gavner landsholdet, men de er stadig ikke at finde i topklubberne. Derfor er niveauet heller ikke vildt højt på det australske landshold, der er ret profilfattigt efter Mark Schwarzer har sagt stop.

Målmænd:

Som nævnt er den rutinerede keeper Schwarzer stoppet på landsholdet. Det efterlader et stort hul, som det endnu er uvist, hvem overtager. Der er flere potentielle muligheder, heriblandt Liverpools Brad Jones. Han får dog ikke fast spilletid, hvilket også er tilfældet med de øvrige muligheder.

Forsvaret:

I forsvaret er en af de mest rutinerede australiere i højrebacken Luke Wilkshire, der spiller i Dynamo Moskva, men ellers er det relativt ukendte spillere, som er urutineret, der gør sig i den australske bagkæde.

Midtbanen:

På midtbanen er der til gengæld mere rutine. Her finder man spillere som anfører Mile Jedinak, Brett Holman og Matt McKay, der alle har en del landskampe på bagen.

Angrebet:

Den vel nok største profil finder vi angrebet, hvor topscorer Tim Cahill tørner ud. 31‐årige Cahill er Australiens helt store kort, hvis de skal have den mindste chance ved VM.