Vurdering af Brasiliens VM-trup

Den brasilianske trup er tæt på at være komplet. De har stærke fysiske spillere, og ligeledes et hav af teknikere, der kan dirke ethvert forsvar op. Brasiliens helt store udfordring er, at få det til at hænge sammen som en samlet enhed, men under Confederations Cup sidste sommer, var der lovende tegn at spore.

Målmænd:

Et af de få svage brasilianske punkter er målmandsposten. Júlio César står ikke i Europa mere, men hos canadiske Toronto, og det kan vise sig at blive en ulempe, da alternativet Jefferson heller ikke spiller i Europa.

Forsvaret:

Tidligere har forsvaret været en brasiliansk svaghed, men der er nye tider på vej. Brasilien har en fornuftig defensiv, hvor de til midterforsvaret har spillere som David Luiz, Dante og Thiago Silva at vælge imellem, mens man på backsene har spillere som Dani Alves, Rafinha og Marcelo.

Midtbanen:

Brasilien har et hav at profiler på midtbanen. Deres eneste lille ulempe er, at de måske mangler en skraldemand på midtbanen med stor erfaring. Med spillere som Fernandinho, Ramires og Oscar med Premier League‐erfaring, så kan der dog kompenseres for det.

Angrebet:

Brasilien har i noget tid sukket efter en rigtig target angriber, men det lader til de har fundet løsningen i Fred, der godt nok spiller i Brasilien, men som har præsteret godt på landsholdet i de seneste år. Til at levere oplæg til Fred, er der spillere som Neymar og Hulk, som kommer til at blive en stor oplevelse at følge.