Vurdering af Colombias VM-trup

Efter nogle magre år, så er Colombia på vej tilbage, og de kan bestemt godt gå hen og blive en af VM’s store overraskelser. Først og fremmest skal colombianerne dog have styr på defensiven før, at det kan lade sig gøre.

 

Målmænd:

For at måle sig med de helt store nationer mangler Colombia en solid ankermand. Det bliver formentlig David Ospina fra Nice, der bliver foretrukket og han står da også fast for franskmændene.

Forsvaret:

Endnu et af de colombianske svagheder. De har nogle rutinerede herre at trække på i Yepes og Pera, men deres tid synes ovre. I stedet skal de sætte deres lid til Cristian Zapata fra AC Milan, Pablo Armero fra West Ham og Zuniga fra Napoli.

Midtbanen:

Uden at have de helt store stjerner på midtbanen, har Colombia en ganske solid midterakse. Blandt andet skal man holde et vågent øje med Fredy Guarin fra Inter og Fiorentinas Juan Cuadrado.

Angrebet:

I angrebet finder man den klart største colombianske stjerne, Falcao. Colombias VM kommer til at afhænge meget af Monaco-angriberen, som hvis han spiller op til sit bedste, kan få Colombia med videre fra den indledende gruppe og derfra kan alt ske. Falcao har dog været ramt af en knæskade længe, og derfor har der været sået tvivl om hans VM-deltagelse. Men meget tyder på, at han vil være med – dog ikke på 100 procent, når turneringen går i gang, har hans kirurg udtalt.