Vurdering af Elfenbenskystens VM-trup

Elfenbenskystens hold er bygget op omkring spillere i store europæiske klubber, som de nyder godt af. Det afrikanske hold kommer også med en stor fysik, der kan gøre ondt på de fleste modstandere, og med spillere med store individuelle kvaliteter kan de godt komme videre fra gruppespillet ved VM.

Målmænd:

Skal man pege på et svagt punkt hos Elfenbenskysten er det i målet, hvor Boubacar Barry fra belgiske Lokeren virker som det oplagte første valg.

Forsvaret:

Hvorimod det halter på målmandsposten, så er forsvaret bestemt mere solidt. Med Didier Zokora og Kolo Touré i spidsen, har de et forsvar, der bestemt ikke er til at tage fejl af.

Midtbanen:

Heller ikke Elfenbenskystens midtbane er noget at kimse af. Med en solid spiller som Yaya Touré krydret med blandt andet Dider Ya Konan, er afrikanerne bestemt også godt besat på midtbanen.

Angrebet:

Det er dog i angrebet, at man finder den helt store stjerne. Her er naturligvis tale om Didier Drogba, men udover Drogba har Elfenbenskysten også angribere som Kalou og Bony, som også er glimrende spillere.