Vurdering af Irans VM-trup

En kliché er meget sigende om Irans hold. Det er kollektivet, der er styrken. En stor tyk streg kan sættes under kollektiv, da Iran ikke har nogen markant profil, og det er derfor et stærkt kollektiv, som de skal leve på.

 

Målmænd:

Iran har ingen keepere med den store landsholdserfaring. Et godt bud på den foretrukne keeper til VM, kan være Daniel Davari, der igennem en årrække har stået fast for Bundesliga-holdet Braunschweig.

Forsvaret:

I forsvaret finder man flere af Irans mest rutinerede spiller. Blandt andet bundrutinerede 32-årige Jalal Hoesseini, men også 24-årige Khosro Heydari, der trods sin unge alder har spillet 58 landskampe.

Midtbanen:

På midtbanen er der også flere af de rutinered iranske kræfter. Deriblandt kaptajn Javad Nekounam, men også blandt andet Masoud Shojai fra spanske Las Palmas.

Angrebet:

I det iranske angreb er der flere talentfulde spillere. Blandt andet Charltons Reza Goochannejhad, der i elleve landskampe har garnet ni gange, men også den purunge Sardar Azmoun fra Rubid Kazan kan blive spændende at følge, hvis han får spilletid.