Vurdering af Italiens VM-trup

Italiensk fodbold har altid været afspejlet i en solid defensiv. Det er også tilfældet hos landsholdet, hvor der dog også er offensive profiler. Den kombination gør dem til at farligt hold, da deres forsvar ikke er til at bryde op, samtidig med de har profilerne, som kan afgøre kampene.

 

Målmænd:

Her har Italien et af fagets allerbedste, trods hans fremskredne alder. Navnet er naturligvis Gianlugi Buffon, der med sine 139 landskampe også er en af kulturbærerne.

Forsvaret:

Med Chiellini fra Juventus i spidsen bliver det italienske forsvar ledt sikkert, og hans holdkammerater fra Juventus i Barzgali og Bonucci er bestemt heller ikke til at tage fejl af.

Midtbanen:

Styrmanden på den italienske midtbane spiller også i Juventus. Der er naturligvis tale om Andrea Pirlo, men ud over ham råder italienerne også over profiler som blandt andre Montolovi og Marchisiode.

Angrebet:

Mario Balotelli. Det er manden, der formentlig bliver tungen på vægtskålen for Italien. Hvis Balotelli spiller op til sit bedste, så er han nøglen til italiensk succes, da han kan dirke ethvert forsvar op. Sort på hvidt afhænger den italienske succes meget af ‘Super Mario’, selvom Italien også har andre nøglespillere.