Vurdering af Kroatiens VM-trup

Tager man et kig ned over det kroatiske hold, er der flere spændende spillere, men en ting, der falder i øjnene, er at de mangler defensive kvaliteter. Det er også der, der vil komme til at adskille Kroatien fra at være med i de afgørende kampe ved VM, da deres defensiv simpelthen mangler kvalitet.

Målmænd:

Målmandspositionen har været en af de kroatiske hæmsko, men Danijel Subasic er åbenbaringen her, efter han skiftede til storsatsende Monaco i 2012. Spørgsmålet er bare om han bliver foretrukket frem for rutinerede Stipe Pletikosa, der spiller i den russiske upåagtede klub Rostov.

Forsvaret:

Det kroatiske forsvar er todelt, hvis man kan stille det sådan op. Rutinerede Srna vil formentlig være at finde på højre back, og han er også en glimrende spiller. Det samme med Vedran Ćorluka, der spiller i Lokomotiv Moskva, og blandt andet har en fortid i Manchester City, men udover de to er kvaliteten ikke i højsædet. En spiller som Dejan Lovren i midterforsvaret er på vej frem, og det samme med Ivan Strinic på venstre back, men de

er begge uprøvede på højeste niveau.

Midtbanen:

På midtbanen finder man de største kroatiske profiler. Det drejer sig naturligvis om den alt overskyggende stjerne, Luka Modric, men derudover er der også glimrende spillere som Danijel Pranjić og Ivan Raktic.

Angrebet:

I angrebet har Kroatien også flere gode trumfkort at spille. Rutinerede Olic kan man ikke se bort fra, men hans storhedstid er formentlig ved at være forbi, og man skal i stedet rette øjet mod Bayern München‐angriberen Mario Mandzukic, Hulls Nikica Jelavic og Eduardo fra ukrainske Donetsk.