Vurdering af Nigerias VM-trup

Nigerias hold er bygget op omkring en lang række spillere, der tørner ud i Europa. De afrikanske spillere er tit præget af, at de mangler taktisk forståelse, hvilket specielt går udover deres forsvar, hvilket også er tilfældet hos Nigeria.

 

Målmænd:

Med Vincent Enyeama er Nigeria meget stærkt stillet i målet. Den 31-årige Lyon-keeper har ved tidligere slutrunder været en af Nigerias helt store profiler.

Forsvaret:

I forsvaret finder man en af Nigeras største profiler i form af Joseph Yobo, men man skal også have et vågent øje til Elderson fra Monaco, der er en spændende venstre back.

Midtbanen:

På midtbanen er ligeledes en nigeriansk stor profil. Det er naturligvis John Obi Mikel, der er tale om. Ud over Chelsea-spilleren er der også fine spillere som Sunday Mba og Ogenyi Onazi, der er værd at bide mærke i.

Angrebet:

Angrebet er ikke Nigerias helt stærke side. Meget hænger på Stokes Peter Odemwingie og Vicotr Obinna fra Chievo. Ud over de to nævnte, har de også et farligt kort i Emmanuel Emenika fra Fenerbache, men Nigeria savner en farlig topangriber for at kunne gøre sig mod de bedste nationer.