Vurdering af Schweiz’ VM-trup

Som så mange andre mindre nationer, er Schweiz’ trup præget af spillere fra udenlandske klubber. Her nyder de specielt godt af Bundesligaen, hvor flere af spillerne huserer. De har dog ikke helt de store stjernespillere, men nyder i stedet godt af et stærkt kollektiv.

 

Målmænd:

Som nævnt har Schweiz en del Bundesliga-spiller. Det drejer sig blandt andet om Diego Benaglio, som står fast hos Wolfsburg, hvilket bestemt ikke er dårligt for et land af Schweiz’ kaliber.

Forsvaret:

Den helt store schweiziske styrke er en solid defensiv. Med blandt andet midterforsvarerne Philippe Senderos og Johan Djourou, er der garanti for solidt forsvarsarbejde. Det gælder ligeledes på højre back, hvor Juventus’ Stephan Lichtsteiner spiller.

Midtbanen:

Schweiz er også stærkt besat på midtbanen, hvor de har profiler fra både Serie A og Bundesligaen. Det drejer sig om Barnetta fra Frankurt, Gökhan Inler og Valon Behrami fra Napoli, men det er også værd at noterer sig Bayern Münchens Xherdan Shaqiri og Freiburgs centrale midtbanespiller Gelson Fenandes. Her har Schweiz virkelig en solid midtbane, som kan være med til at drille flere af de stærke nationer.

Angrebet: Skal man pege på en svaghed hos Schweiz er det helt klart i angrebet. Hvem skal være arvtageren for Alexander Frei? Der er ingen oplagte i blandt, og de skal sætte deres lid til flere unge spillere, som skal få deres gennembrud ved VM. Det drejer sig blandt andet om Mario Gavranovic fra Zürich, der i sine ti landskampe har nettet fire gange.