Vurdering af Spaniens VM-trup

Den spanske trup er noget nær komplet. Skal man pege på et svagt punkt er det traditionelt defensiven, der har voldt lidt kvaler for spanierne. Udover det lille minus, så er den spanske trup ren verdensklasse. Hvis man måtte, kunne spanierne stille op med to hold til VM, som begge ville bejle til at vinde, hvilket siger alt om spaniernes massive kvaliteter.

Målmænd:

Her er et af de svage punkter for Spanien. Iker Casillas spiller kun Champions League‐kampene og pokalkampene for Real Madrid, og har derfor ikke fået vildt meget spilletid i sæsonens løb. David de Gea er på vej frem, men er endnu ikke international topklasse, men på sigt vil United‐keeperen formentlig overtage rollen som første keeper på det spanske landshold fra Casillas

Forsvaret:

Forsvaret er endnu et af de svage punkter. Backsene har traditionen tro store offensive kvaliteter, og det kan man ikke sætte en finger på, men deres defensive evner matcher ikke de offensive. Til gengæld ser det ud til, at Spanien kommer til at stille med et slagkraftigt midterforsvar med spillere som Sergio Ramos og Pique.

Midtbanen:

På midtbanen har Spanien er virkelig bredt mandskab, så det kan nærmest blive et problem for del Bosque at vælge, hvem der skal med, og hvem der skal starte inde. Med spillere som Xavi, Iniesta, Fabregas, Silva og vi kunne blive ved, får den spanske landstræner virkelig et luksusproblem, når holdet skal sættes.

Angrebet:

I angrebet har Spanien også flere brandvarme spillere. Negrado har spillet en god sæson for City, og ligeledes skal man heller ikke tage fejl af Fernando Torres, selvom han ikke får fuld spilletid i Chelsea, og så skal man heller ikke glemme David Villa.